Anemone Horse Trucks

maandag 15 juni • Chantal Miltenburg - Anemone Horse Trucks

Het beste paard van stal naar wedstrijd
Specialist in paardenvervoer besteedt incasso’s uit aan Felix Hippische Juristen

 

Het beste paard van stal, daarvoor wil je het beste vervoermiddel als je hem naar een wedstrijd vervoert. Ruiters uit binnen- en buitenland weten dat ze hiervoor bij Anemone Horse Trucks moeten zijn. Het bedrijf heeft zich sinds de oprichting in 1996 ontwikkeld tot vervoersspecialist in de hippische sector. Met de groei van de onderneming groeide ook het aantal verstuurde facturen. En daar zit uiteraard ook wel eens een niet-betaalde tussen. Sinds enige tijd besteedt het bedrijf daarom de incasso hiervan uit aan Felix Hippische Juristen, onderdeel van Felix Bedrijfsjuristen.

Anky en koninklijke klanten

Van het koninklijk huis van Saudi-Arabië tot Anky van Grunsven; Anemone Horse Trucks heeft een stevige, internationale reputatie opgebouwd. ‘’Alle bekende ruiters in Nederland rijden met trucks van ons rond’’, vertelt Chantal Miltenburg met gepaste trots. Ze leveren luxe auto’s waarmee eigenaren hun paard van stal naar bestemming kunnen brengen. Sommige wagens lijken op campers met een ingebouwde living en keuken voor de ruiters en hun grooms.

One-stop-shop

Er is volgens Chantal een duidelijke reden dat (inter)nationale ruiters zo graag bij hen aankloppen. ‘’We leveren een one-stop-shopconcept. Of iemand een paardenauto koopt, huurt of leaset, we helpen met de verzekering, taxatie, onderhoud, halen de paardenauto op en brengen hem weer weg …. We regelen alles voor de klant.’’ Die totaalservice waarderen klanten. Zeker bij pech is de tijdsdruk vaak groot omdat een wedstrijd gereden moet worden. De reparatieservice voor onderweg biedt hiervoor uitkomst. Het bedrijf profileert zichzelf dan ook als dé mobiliteitspartner in de paardensport.

Incasso uitbesteed

Het bedrijf prijst zich gelukkig met klanten die de vaak forse bedragen voor paardenauto’s keurig op tijd betalen. De laatste tijd merkte Chantal, verantwoordelijk voor onder meer debiteurenbeheer, dat facturen voor onderhoud soms langer bleven liggen of dat betaling uitbleef. De pogingen tot innen van openstaande bedragen kostten haar veel tijd. En dus wees Jos Felix, zelf als paardenliefhebber klant bij Anemone Horse Trucks, haar op de incassodiensten van Felix Bedrijfs- en Hippische Juristen. Sindsdien laat ze de incasso’s met een gerust hart aan hen over.

Goede communicatie

‘’Het gaat gewoon heel goed’’, aldus Chantal. Ze waardeert met name de duidelijke en frequente communicatie. ‘’Hanneke en Matthias houden me tussentijds goed op de hoogte van hun vorderingen en stemmen af wat ze met onze klanten hebben besproken.’’ Verder is ze te spreken over de betrokkenheid van Felix Hippische Juristen (‘’Hanneke was zelfs tijdens haar vakantie nog druk met de stand van zaken van een incasso’’). En ook niet onbelangrijk: de relatie met klanten blijft goed. Daarmee wordt de slogan ‘Hart voor de klantrelatie, hard voor betaling’ waargemaakt. Met de klantrelatie tussen Felix Hippische Juristen en Anemone Horse Trucks zit het dan ook wel goed: ‘’Ik zou ze absoluut aanraden aan anderen. Hun communicatie is goed, je betaalt pas als de factuur echt geïncasseerd is … wat wil je nog meer?’’