PTC Werkstap

woensdag 25 mei • Gert Meima - PTC Werkstap

De meerwaarde zit in het advies

Klantinterview Gert Meima – PTC Werkstap

 

Sociale werkplaatsen, arbodiensten, gemeenten … Dagelijks lopen deze organisaties zich het vuur uit de sloffen om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te helpen aan een (leer)werkplek. PTC Werkstap vormt daarbij een stille, maar drijvende kracht op de achtergrond. Tijd voor een nadere kennismaking met deze klant van ons kantoor. Een ding blijken wij alvast gemeen te hebben: onze meerwaarde zit in het advies.

Adviseren en handen uit de mouwen

Met alleen ‘vaststellen waar het misgaat’  hebben de heren van PTC Werkstap niet veel op. Het bedrijf ontwikkelde software (Werkstap) dat onder meer gemeentes en sociale werkplaatsen ondersteunt het doorstroomproces van kandidaten in kaart te brengen. Hun meerwaarde zit in advies over het verbeteren van processen gecombineerd met het arbeidsmarktgericht ontwikkelen.  Ze zijn bovendien niet te beroerd de handen uit de mouwen te steken en hun adviezen te helpen implementeren.

Keuze op basis van gevoel

Zoals het zo vaak gaat, kwamen ze via-via met Felix Groep in contact. Waarom ze uiteindelijk voor ons kozen in hun zoektocht naar een nieuwe accountant? ‘’Ik kan allerlei criteria gaan verzinnen maar laten wij eerlijk zijn: uiteindelijk gaat het erom dat je een goed gevoel hebt bij een samenwerking.’’ Niet te hoogdravend doen en gewoon praktisch advies geven, is wat hen onder meer aansprak. Ook vinden ze het een grote plus dat kennis van lonen, belastingen, juristen en accountant onder één dak te vinden zijn. Zo ondersteunt Felix Bedrijfsjuristen hen naar tevredenheid bij onder meer contractenbeheer en personeelszaken.

Gelijkwaardige samenwerking

Dat gevoel moest groeien, geeft Meima eerlijk aan. ‘’Het eerste jaar van onze samenwerking waren wij druk om alles op orde te brengen. Ook moesten wij een beetje zoeken naar de juiste vorm van samenwerken.’’ Inmiddels is die gevonden. Meima gebruikt woorden als degelijk werk, snel bereikbaar en gelijkwaardige relatie om de samenwerking te typeren. ‘Wij hebben niet zo’n adviseur aan tafel die denkt: ik kom het jou wel even vertellen. Dat is prettig.’’