Rijschool Timeta

woensdag 25 mei • Emmy van der Vegt - Rijschool Timeta

De juridische bijrijdersstoel van een rijschool
Interview met Rijschool Timeta Kampen

 

De meeste mensen zitten het liefste zelf achter het stuur. Zo niet bij Rijschool Timeta Kampen, waar ze zich net zo comfortabel voelen op de bijrijdersstoel. Vanuit die positie helpen ze al bijna 30 jaar met succes jong en oud aan een rijbewijs. Als het op hun bedrijfshuishouding aankomt, hebben ze zelf het stuur stevig in handen. Met Felix Bedrijfsjuristen op de bijrijdersstoel om te adviseren en waar nodig bij te sturen.

Familiebedrijf uit Kampen

Rijschool Timeta is een gevestigde naam in Kampen. Nu het bedrijf bijna 30 jaar bestaat kan langzamerhand gesproken worden van een heus familiebedrijf, aldus Emmy van der Vegt. Zij en haar man Herman waren al vanaf de start betrokken bij Timeta als instructeur. Op 1 januari 2015 namen ze het bedrijf officieel over. Intussen werkt haar moeder nog steeds in het bedrijf en zijn ook hun dochters werkzaam op kantoor. De toekomst lijkt wat dat betreft dus veiliggesteld.

Bijna 30 jaar succesvolle groei

Het succes van de rijschool draagt ongetwijfeld ook bij aan de blijvende groei van Timeta: ‘’We hebben het hoogste slagingspercentage van alle rijscholen in Kampen, daar zijn we uiteraard heel trots op.’’ Inmiddels hebben ze dan ook een man of zes in dienst. Dat brengt ook de nodige vragen met zich mee over hoe je alles rondom personeel goed regelt. Ze heeft dan ook regelmatig contact met Hanneke en Matthias van Felix Bedrijfsjuristen over personeelszaken en arbeidscontracten.

Ondersteuning debiteurenbeheer

Naast arbeidscontracten, hebben ze ook de incasso van onbetaalde rekeningen bij Felix Bedrijfsjuristen ondergebracht. ‘’Dat loopt prima, ik krijg altijd netjes een overzicht met de status zodat ik weet waar ze mee bezig zijn.’’

Kwaliteit leveren

Emmy ziet de weg vooruit dan ook positief tegemoet. ‘’Als ik bel, geven ze precies het advies dat ik nodig heb en ze reageren over het algemeen snel op mails met vragen. Als ze het doen, doen ze het goed.’’ En als rijinstructeurs weten ze als geen ander hoe belangrijk die betrouwbaarheid van de bijrijder is.